Få hunden sikkert gennem nytårsaften
Af Lise Lotte Christensen
Nytårsfyrværkeriet er en skræmmende oplevelse for mange hunde, mens andre tilsyneladende er upåvirkede i forvirringen. Men hvert år er der hunde, som kommer til skade i forbindelse med nytårsaften. HUNDESKOLEN giver derfor nogle råd om, hvordan man gør dagene omkring nytåret sikre for hunden. Læs også Nedtælling til nytårsaften.
I god tid før nytårsaften:
Kontakt din dyrlæge i god tid hvis du ved, at hunden bliver meget bange, og skal have noget beroligende nytårsaften.
Kontakt en hundepension på landet eller lej et sommerhus et øde sted, hvis du ønsker at skåne hunden for fyrværkeriet.
I dagene før nytårsaften:
Det er tilladt at anvende fyrværkeri fra d. 27. december til d. 1. januar. Tal med naboerne om, hvornår og hvordan de konkret har tænkt sig at skyde nytåret ind, så du kan være forberedt.
Snak også med børnene i nabolaget. Fortæl dem, at dyr nemt kan blive forskrækkede, og forklar børnene hvordan de kan vise hensyn overfor dyrene.
Hold altid hunden i line når I færdes uden for hjemmet. Hunden kan blive forskrækket og flygte, hvis den overraskes af fyrværkeri.
På selve dagen:
Sørg for at motionere hunden rigtigt grundigt tidligt på dagen. En god lang tur i skoven eller på stranden vil hjælpe hunden til af slappe af senere på aftenen.
Sørg for at holde hunden i line på lufteturen eller i en indhegnet have - et højt brag kan gøre hunden så forskrækket, at den løber bort i panik eller bliver kørt ned i trafikken.
Hold også hunde, der ikke er bange for fyrværkeri, i line. De kan nemlig finde på at løbe mod lyden og synet af raketter og forsøge at fange det, hvilket er meget farligt. Hvert år kommer dyr alvorligt til skade, fordi de enten kommer for tæt på fyrværkeri, eller fordi de forsøger at apportere raketter eller "fusere".
Straf eller ynk endelig ikke hunden, hvis den viser utryghed ved fyrværkeri. Forsøg i stedet at aflede hundens opmærksomhed med lidt sjov leg, træning eller noget andet hunden holder af.
Hvis hunden er utryg og gemmer sig, eksempelvis under sofaen, så lad den være dér. Forsøg ikke at trække den frem fra dens gemmested.
Giv kun hunden medicin ifølge aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker.
Træk gardinerne for så hunden ikke ser de kraftige lysglimt - hunden kan nemlig godt forbinde lysglimtene med den ubehagelige lyd, og det kan gøre den mere utryg.
Tænd for musikken. Hvis man lader musikken spille i et tilpas højt leje, kan det virke camouflerede på fyrværkerilyde.
Lad ikke hunden være alene. Sørg for at den har selskab og at den er optaget af noget interessant, som f.eks. et stort, saftigt kødben, søgen efter godbidder eller lidt nyt legetøj. Sjov beskæftigelse kan være med til at aflede hundens opmærksomhed fra bragene udenfor.
Husk på, at spirituspåvirkede menneskers adfærd virker "mystisk" på mange hunde, og at det kan forstærke hundens angst.
Forsøg ALDRIG at vise hunden, "at fyrværkeri ikke er farligt", ved at tage hunden hen til fyrværkeriet. Hunden forstår det alligevel ikke, og oplevelsen kan forrette mere skade end gavn.
Dagen derpå - 1. januar:
Vær opmærksom på, at der fortsat affyres raketter m.m. flere steder - HUSK linen på hunden!
Pas på glasskår! Dagen derpå ligger der mange glasskår på veje, fortove og i græsset. Flasker bruges ofte som raketholdere og smadres ofte efterfølgende. Glasskår og dyrepoter er en dårlig kombination, så pas på.
Pas på raketaffald. Afbrændte raketter ligger overalt, og de kan give opkast og mavepine, hvis de bliver indtaget af en nysgerrig hund. Raketpinde splintres let og er ikke hundelegetøj.
1. februar - Hjælp til bange hunde:
Hvis hunden var utryg eller bange i forbindelse med nytårsfyrværkeriet, anbefaler vi så hurtigt som muligt at starte med et lydtræningsprogram. Er man i tvivl, eller er angsten mere udtalt, bør man kontakte en dyrlæge eller professionel adfærdsbehandler, så hunden kan få den nødvendige hjælp.
Kilde: www.netdyredoktor.dk
Julehilsen
Julen 2017.
Raceledelsen ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Tak for et dejligt år i klubben, skønt at se så mange aktive deltagere, både til udstilling, prøver samt vores uofficielle arrangementer.
Raceledelsen vil ligeledes benytte lejligheden til, at sender en stor TAK til terrænværter, sponsorer og hjælpere på racens arrangementer. Også en stor tak til de mange ildsjæle der utrætteligt møder op og sætter gang i det hele, eller bare arbejder fra kulissen - I er med til at skabe en fantastisk klub!
Årsmødet afholdes denne gang 4. februar 2018 på Fyn, Fraugde fritidscenter, Stat-Ene-Vej 18, Fraugde, 5220 Odense SØ. Raceledelsen håber at medlemmerne vil møde op og deltage i debatten. Hvis man ønsker indflydelse og give sin mening tilkende er årsmødet den klart mest oplagte og konstruktive måde at gøre det på.
Vi ser frem til endnu et spændende år, med mange hyggelige stunder og gode arrangementer i 2018.
Endnu en gang
Rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår til alle.
ONLINE KATALOGER PÅ UDSTILLINGER
Fra 2018 afskaffer DKK de trykte kataloger på udstilling. I stedet bliver det muligt på udstillingsdagen at finde kataloget gratis online.
Som en ekstra julegave til jer har DKK gjort det muligt, at I kan prøve at teste dette på den nu overståede udstilling i Herning den 4. og 5. november 2017.
Sådan gør du:
1) Gå på hundeweb.dk
2) På forsiden vælger du Katalogopslag/resultater
3) Vælg udstilling (pt. er det kun muligt at teste online-kataloget på udstillingen i Herning den 4. og 5. november 2017)
4) Vælg katalogopslag i kolonnen til højre
Nu kan du enten søge på den enkelte hunds katalognummer, søge på gruppe eller race ligesom der her er mulighed for at se tilmeldingsstatistik fordelt på land og gruppe.
God fornøjelse
//UU
NYE EKSTERIØR CHAMPIONATER FRA 2018
Dansk Kennel Klubs bestyrelse har besluttet at indføre titlerne Dansk Juniorchampion (DKJUCH) og Dansk Veteranchampion (DKVECH) fra 2018.
Der kan konkurreres om certifikater til disse championater på alle danske certifikatudstillinger fra og med 1. januar 2018, dvs. både på DKK’s internationale og nordiske udstillinger, på kredsenes nationale udstillinger og på udstillinger afholdt af DKK’s specialklubber.
Der vil blive uddelt junior-/veterancertifikater i henholdsvis junior- og veteranklasse.
Kriteriet for at opnå junior- eller veterancertifikat vil være Excellent med CK.
Junior- og veterancertifikater kan i de respektive klasser gives videre på samme måde som det ”rigtige” certifikat kan gives videre i Bedst i Køn.
Der gives også reservecertifikater i junior- og veteranklassen efter samme principper, som ved tildeling af det ”rigtige” certifikat.
Kravet for at opnå titlerne er 3 x junior- eller veterancertifikater under 3 forskellige dommere.
Junior- og veteranchampionat giver IKKE adgang til championklassen, der er ingen 1-certs-regel, og der er ikke prøvekrav til disse titler.
DKK håber, at dette nye tiltag vil give mange lyst til at udstille i junior- eller veteranklasse.
Øvrige tilføjelser eller ændringer til DKK’s udstillingsreglement 2018 vil komme til at fremgå af DKK’s hjemmeside dkk.dk i slutningen af december måned.
Carboni Salvatore, Italy
BIM Kalea De Ria Vela
Marianne Skøtt Jespersen, Denmark - Wilson Jr. fik Excellent og blev 4.vinder i en enorm stor juniorklasse med 52 tilmeldte hunde.
VINDER A
Raceledelsen afholder Vinder A prøve
Valnæs Gods 19-12-2017:
Prøveleder: Lene Sørensen, tlf.: 21428183, mail: kennel-niclanoma@mail.tele.dk,
Prøvelederassistent: Kaj Klysner.
Dommer: Keld Jørgensen & Anders Mølgaard
Tilmelding Valnæs Gods senest den 10-12-2017
OBS: Tilmeldings gebyr er 520,00 kr.
Ret til ændringer forebeholdes
OBS:
Kun deltagelse for Golden Retriever og ved flere end 12 tilmeldte, foretages der lodtrækning.
Raceledelsen
10-11-2017
BEMÆRK!
Først til mølle...
Vi forærer Goldens i Danmark 2009, 2012 og 2015 væk...
2009: 25
2012: 11
2015: 20
Ved interesse kontakt Maria Lindegaard på +45 22429226 eller pr. mail gold.force@hotmail.com
Årsmøde 4 februar 2018 kl. 13:00
Raceledelsen for Golden Retriever håber der sidder ildsjæle ude i det ganske land,
som har lyst til at støtte op om vores klub.
Er du en af dem og ønsker at stille op til valg. Er det ved at være sidste chance.
Giv besked om dit kandidatur evt. med billede og præsentation til
post@d-r-klub.dk senest d. 10. oktober.
Bemærk årsmødet afholdes i Fraugde Fritidscenter og ikke Fjeldsted Skov Kro som tidligere meddelt i Retrieveren
Kalender 2018
09-12-2017 - Vinder A, Juellund
19-12-2017 - Vinder A, Valnæs Gods
04-02-2018 - Årsmøde, Fyn, Fraugde Fritidscenter
10-03-2018 - Officiel WT, alle klasser, Fuglebjerg, Midtsjælland
21-04-2018 - Cert udstilling, Jylland
22-04-2018 - Markprøve B og Kval prøve, Jylland
11-05-2018 - Træningsweekend Sjælland (Krist. Himmelfarts ferien) Sjælland
09-06-2018 - Officiel WT, alle klasser, Uofficiel DM for Hold, Jylland
23-06-2018 - Trippelarrangement, Jylland og Sjælland
25-08-2018 - Cert udstilling, Sjælland
26-08-2018 - Markprøve B og Kval prøve, Sjælland
15-09-2018 - Officiel WT, alle klasser, Uofficiel DM individuelt, Sjælland
Nu er det nu..
Nu er det nu, sommeren er forbi og efteråret og jagtsæsonen står for døren, vi skal ud og se, om alt det vi har trænet vores goldens til i foråret og sommeren, også virker i praksis.
Lidt om jagt
De jagtetiske regler
Der har fra tidernes morgen eksisteret et sæt "uskrevne love", som jægerne har underkastet sig i erkendelse af disse etisk betonede "loves" nødvendighed både for vildtet og jægerne.
En fortsat accept af jagt på naturens vilde pattedyr og fugle kræver i et moderne samfund, at jægerne ikke blot overholder jagtlovgivningen, men også udviser god jagtmoral og dermed respekterer jagtens etiske regler.
De jagtetiske regler er udarbejdet af Danmarks Jægerforbund i samarbejde med Vildtforvaltningsrådet og Naturstyrelsen.
Jægerlatin
Vidste du at jægere har sit eget ”indforståede” sprog? Hvis du selv er jæger, er du helt sikkert stødt på nedenstående udtryk.
Apport: Ordre til hunden om at bringe vildtet hen til jægeren
Ben: Hedder afhængig af arten f.eks.
-stænger (hønsefugle)
-løb (løbende vildt)
-fangere, tasser, taser, tarser (rovfugle)
-standere (vadefugle)
Diana: Romersk gudinde for bl.a. jagt
Drev: Mennesker og hunde der driver vildtet fremad mod jægerne
Frokostsignal: hornsignal der blæses før frokost
Fært: Lugt fra levende væsener
Halse: Hundens gøen
Jagt begynd: hornsignal der blæses ved hvert drevs begyndelse
Jagt forbi: Særligt hornsignal der blæses ved hvert drevs afslutning
Klapjagt/selskabsjagt: En jagtform hvor vildtet drives frem mod jægerne med støj og/eller hunde med klappere
Vildtparade: Afslutningen af en selskabsjagt, hvor dagens udbytte fremvises. Jagtdeltagerne overværer vildtparaden, hvor jagtherren oplæser dagens resultat, og der derefter blæses "jagt forbi" med et horn, mens deltagerne blotter deres hoved i ærbødighed for vildtet. Vildtet lægges i rækkefølgen: Ræv (finest), Bukke (evt. med sneppe i opsatsen), råer og lam, harer, fasanhane, fasanhøne, andet vildt.
Knæk og Bræk!
Kilde: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/jagt/
DM i Lange Løng d. 10. juni 2017
Raceledelsen har afholdt DM i den forgangne weekend.
TAK til prøveleder prøveleder: Allan Hansen, hans assistent Charlotte Rasmussen og alle deres dygtige hjælpere for et fantastisk arrangement, hvor alt bare klappede.
Tak til vores sponsorer PetCare og Dummyshoppen.
Høring om udtagelse til NM
NM udvalget er kommet med et udkast til de fremtidige udtagelseskriterier for Nordisk Mesterskab Hold WT.
Forslaget ønsker udvalget at sætte til høring hos racens medlemmer.
Enhver med mening er høringsberettiget og udvalget vil opfordre såvel medlemmerne som Raceledelse og eksisterende udvalg at komme med deres bemærkninger, så der kan samles og bearbejdes så mange synspunkter som muligt.
Høringssvar og eller spørgsmål til ovenstående kan sendes til nmudvalg@gmail.com
Senest d. 15/6-17
Læs udkast/forslag under menupunktet Nordisk Mesterskab 2018
NM 2018 - info
Nordisk Mesterskab for hold, Golden Retriever 2018
Afholdes i år af Sverige, det finder sted fredag d. 27 juli
Alebäcken, Hjo tæt på Vättern.
DM 2017
Grundet mangel på dommere, prøveleder og hjælpere. Sammenlægges prøverne d. 10 og 11 juni til afholdelse lørdag d. 10 juni.
Her vil blive afholdt Officiel WT, uofficiel Hold- og Individuel DM WT.
Nærmere info følger...
Nordisk Mesterskab 2017 Working Test
Så er det tid for tilmelding, hvis du/I vil repræsentere Danmark til NM i hold WT som afholdes i Norge.
Er du kvalificeret skal du maile dine bedste resultater til nm@gia.dk senest 1.maj 2017.
Bemærk..
I regelsættet for udtagelser til NM, har vi skrevet, at de udtagende ekvipager forpligter sig til, også at stille på racens DM for hold 11. juni 2017.
Dette krav fjernes, da vi allerede nu, har hørt fra flere, af dem der kunne blive udtaget, om der er mulighed for at få dispensation fra dette krav, på grund af familiære forhold. Samt at workingtesten d. 11. juni 2017 nu også er en officiel workingtest, hvor deltagergebyret er noget højere end ved en uofficiel workingtest, og vi ikke ønsker at påtvinge ekstra udgifter for hundeførerne.
Markprøve & Kvalifikationsprøve i Rold Skov 30 april
WT Fuglebjerg Sjælland
Pointfordeling og billeder fra WT i Fuglebjerg 12/3-17
Omkonstituering af Raceledelsen 9/3-2017
Da Marlene Birkebæk har valgt at træde ud af RL indtræder første suppleant Karin Knudsen på hendes plads som menigt medlem.
Dobbeltudstilling i Vonge d. 22.&23.april 2017
Begge udstillinger starter kl. 10.00 og der er ingen brugsprøve.
Spørgsmål vedr. udstillingen til Bettina H. Christensen +45-61303391 eller Anette Damm +45-30338010
Resultater fra årets første WT i Tørring
BEGYNDERKLASSE
WT1 Ørnhøj's Akeela 4 Tweet & Karsten Andersen
ÅBENKLASSE
WT1 Vassruggens Eirik Röde & Henrik Vinter Billeschou
WT2 Shootdog Golden Dunni & Palle Ingemann
Bestået Bonjour & Iver Dall
Bestået Falkirk's Give Peace A Chance & Torben Jensen
VINDERKLASSE
Bestået Tanjin Gismo& Morten Rasmussen
Bestået Sabina & Peter Boye Larsen
Bestået Gleen Mhor's Mia & Dorte Klarskov Mahler
Bestået Moukjærs Aiko & Morten Mousten
Bestået Little Mhor's Asti & Dorte Klarskov Mahler
Tak til prøveleder Niels Knudsen og hans stab af hjælpere!
Ny etisk anbefaling for avl der vedrører DNA test
DKK har indført en ny etisk anbefaling for avl der vedrører DNA test (pkt. 5):
Bare for at der ikke skal opstå misforståelser – i forhold til avl på golden retrievere, der har DNA test resultater for ichthyosis registreret på hundeweb, så administrerer DKK stadig i henhold til den udtalelse, vi lavede i 2014 og som også ligger på jeres hjemmeside. Vi er helt på det rene med, at det ikke er muligt kun at parre bærere med fri.
Med venlig hilsen/Kind regards,
DANSK KENNEL KLUB
Raceledelsen er konstitueret
Raceledelsen har d. 10. februar 2017 konstitueret sig således;
Formand: Tina Hansen
Næstformand: Bettina Holkgaard Christensen
Kasserer: Tommy Petersen
Sekretær: Maria Lindegaard
Medlem: Marlene Birkebæk
1. suppleant Karin Knudsen
2. suppleant Rikke Andersen
Næste RL møde er aftalt til d. 09. marts 2017, emner du ønsker behandlet på dette møde, bedes sendt på larsogtina@hansen.dk
Link- og hanhunde listen 2017
Så er det igen tid til betaling for Link- og Hanhunde listerne.
Sidste frist for indbetaling er den 01.03.2017, derefter vil de der ikke har betalt blive slettet.
Kennel Link: 115,00 kr.
Hanhundelisten: 120,00 kr.
Gebyret er gældende fra 01.01.2017 og er gældende for et kalender år ad gangen fra 01.01 - 31.12. med fornyelse hver januar.
Husk derfor at få indbetalt inden 01.03.2017
Tilmelding og betaling her på hjemmesiden hhv. under menupunktet kennelliste og hanhundelisten.
Omkonstituering af Raceledelsen
Birger Knudsen har, efter mere end 10 år og rigtig mange arbejdstimer i Raceledelsen for Golden Retriever, valgt at trække sig fra både Raceledelse samt Træning og markprøveudvalg med øjeblikkelig virkning.
Årsagen til denne beslutning er bl.a. den efterhånden hårde og nedladende tone, der især praktiseres på sociale medier som Facebook, hvor man kan opleve at blive udstillet ved navns nævnelse, samt manglende forståelse af at det at sidde i Raceledelsen, er et frivilligt og ulønnet hverv, som skal klares i fritiden.
Samtidig har 2. suppleant Annette Damm meddelt, at hun trækker sig med øjeblikkelig virkning, men fortsætter i Udstillingsudvalget.
1. suppleant Betina H. Christensen er derfor indtrådt i Raceledelsen, der efterfølgende har konstitueret sig således:
Formand: Tina Hansen
Næstformand: Betina H. Christensen
Kasserer: Tommy Petersen
Sekretær: Laila Ager
Medlem: Joe Christensen
1. suppleant: ingen
2. suppleant: ingen
Trænings- og markprøveudvalget har konstitueret sig som følger:
Formand: Joe Christensen
Medlem: Tina Hansen
Medlem: Tommy Petersen
Er du interesseret i at være aktiv i Markprøveudvalget, er du velkommen til at kontakte et af medlemmerne.
Raceledelsen
Tine Hansen
Formand
21.01.2017
Ny konstituering i SU
Da Hanne Mårtensson har trukket sig fra sundhedsudvalget, har udvalget omkonstitueret sig som følgende:
Formand: Tommy Petersen
Sekretær: Annelise Johansen
Medlem: Ulla Pedersen
Medlem: Flemming Nørregaard
26-01-2018 - Åben A prøve på Gavnø
Raceledelsen har fået en Åben A prøve på Gavnø
Fredag den 26. januar 2018
Max deltager: 6 hunde
Prøveleder: Palle Ingemann
Dommer: Lars Mertz
Tilmelding senest den 15. januar
Tilmeldings gebyr er 500,00 kr.
Bemærk betalingsmodulet er ude af drift, så du vil i stedet få tilsendt en mail
angående betaling.
Prøvedeltagerne skal regne med at være på terrænet hele jagtdagen.
Ret til ændringer forebeholdes
OBS:
Kun deltagelse for Golden Retriever og ved flere end 6 tilmeldte, foretages der lodtrækning.
Raceledelsen 19-12-2017
Kontakt os hvis du har spørgsmål eller kommentarer til klubben. Vi vil bestræbe os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt
Betalinger til Golden Retriever i Danmark:
Raceledelsens bankkonto: Nordea
Reg.nr.: 2750 Konto.nr.: 0345 149 848
IBAN-nr.: IBAN: DK7120000345149848
SWIFT-kode: Swiftadresse: NDEADKKK
Golden Retriever i Danmark er en specialklub for DKK stambogsførte Golden Retrievere
© 2024 Golden Retriever i Danmark. All rights reserved.